Good afternoon,

I just recently imported a collect earth project in google earth. Whenever I go over a test point to look at the survey pop-up menus it says "The Collect Earth server is not running!". I click "ok" and the pop-up menus appear but they are not from my survey even though google earth is connected to my survey "land_survey assessment2017". Also I observed that my collect earth says "No survey loaded" even though I loaded the survey. When I load other projects collect earth recognizes the survey like the default "namibiaassessmentv2" project but not my customized one.

Any advice is appreciated. Thank you

Sincerely,

Josh.S

asked 20 Feb '17, 19:02

j136's gravatar image

j136
113
accept rate: 0%

edited 20 Feb '17, 19:48


Dear Josh.

It sounds like there is an issue with the survey you are trying to load and Collect Earth is not able to import it properly. Another possible problem is that you are trying to use a sampling design (the CSV file that contains the information of the ID and location of the plots) that is not correct.

Can you please send me the CEP file for testing : openforisinitiative at GMail com

/Support

permanent link

answered 21 Feb '17, 17:25

Open%20Foris's gravatar image

Open Foris ♦♦
4525612
accept rate: 9%

Your answer
toggle preview

Follow this question

By Email:

Once you sign in you will be able to subscribe for any updates here

By RSS:

Answers

Answers and Comments

Markdown Basics

  • *italic* or _italic_
  • **bold** or __bold__
  • link:[text](http://url.com/ "title")
  • image?![alt text](/path/img.jpg "title")
  • numbered list: 1. Foo 2. Bar
  • to add a line break simply add two spaces to where you would like the new line to be.
  • basic HTML tags are also supported

Question tags:

×192

question asked: 20 Feb '17, 19:02

question was seen: 1,332 times

last updated: 21 Feb '17, 17:25