Hello,

I have been trying to generate a random grid on my own shapefile (users/landsbergflorence/GibeWoreda_Kebeles_WGS84), which I shared so he can be read by everybody. It does not work.

Thanks for the help!

Florence

asked 19 Feb, 23:38

flandsberg's gravatar image

flandsberg
81337
accept rate: 0%


Hi.

No problem is accuring. I created 1000 grids. it worked.

LINK: https://drive.google.com/file/d/1QHIR8cJCaiqkgoqlSuzXJbSdTfiLywtS/view?usp=sharing

How many grids do you want to create?

permanent link

answered 20 Feb, 09:14

ormserdar's gravatar image

ormserdar
144
accept rate: 0%

edited 20 Feb, 09:15

I am also testing and it seems to be fine...

What parameters are you using? Are you using an uncommon SRS ( EPSG code)??

Both creating systematic and random grids is working fine using the asset you sent

Try running the GEE script (rather than the GEE App) so that you can see possible errors in the Code Editor console: https://code.earthengine.google.com/2e09896d1c195af71b1ef8b868e127c2

permanent link

answered 20 Feb, 10:20

collectearth's gravatar image

collectearth ♦
72715
accept rate: 16%

Thanks to both! I don't know why it works for you ad not for me...

As recommended, I triedhttps://code.earthengine.google.com/2e09896d1c195af71b1ef8b868e127c2

I pasted "users/landsbergflorence/GibeWoreda_Kebeles_WGS84" in "Use a shapefile as a table asset or use a Fusion Table id". I didn't put "ft:" as I understood that was for fusion table only.

I asked for 100 random plots. When I click on "generate grids", it is unresponsive. Nothings comes up in the task. And I can wait a long time, no results are produced...

Thanks for more help...

Florence

permanent link

answered 20 Feb, 14:17

flandsberg's gravatar image

flandsberg
81337
accept rate: 0%

Working like a charm for me.... Are you clicking on the "Generate grids" button??

This is an example of what I have set in the dialog ( and here is the OUTPUT ):

alt text

permanent link

answered 20 Feb, 14:27

Open%20Foris's gravatar image

Open Foris ♦♦
5375613
accept rate: 8%

Hehehe, I know what my problem was: I didn't select "Use Feature Collection" in the very first entry. So "Generate grids" was not active because I didn't provide all required information.

Thanks for the help!

Florence

permanent link

answered 20 Feb, 17:44

flandsberg's gravatar image

flandsberg
81337
accept rate: 0%

Your answer
toggle preview

Follow this question

By Email:

Once you sign in you will be able to subscribe for any updates here

By RSS:

Answers

Answers and Comments

Markdown Basics

  • *italic* or _italic_
  • **bold** or __bold__
  • link:[text](http://url.com/ "title")
  • image?![alt text](/path/img.jpg "title")
  • numbered list: 1. Foo 2. Bar
  • to add a line break simply add two spaces to where you would like the new line to be.
  • basic HTML tags are also supported

Question tags:

×213

question asked: 19 Feb, 23:38

question was seen: 118 times

last updated: 20 Feb, 17:44