I updated the previous day and since then, it wouldn't work.

Since a week or so, we can not install software using our native account. Instead we would use local admin account. I don't know if that is why or not but Collect wouldn't start.

Error log: Jun 03, 2016 9:13:04 AM org.apache.catalina.core.AprLifecycleListener init
INFO: The APR based Apache Tomcat Native library which allows optimal performance in production environments was not found on the java.library.path: C:\opt\openforis\collect\java\bin;C:\Windows\Sun\Java\bin;C:\Windows\system32;C:\Windows;C:\ProgramData\Oracle\Java\javapath;C:\Windows\system32;C:\Windows;C:\Windows\System32\Wbem;C:\Windows\System32\WindowsPowerShell\v1.0\;C:\Windows\system32\config\systemprofile\.dnx\bin;C:\Program Files\Microsoft DNX\Dnvm\;C:\Program Files\Microsoft SQL Server\120\Tools\Binn\;C:\Program Files\Intel\WiFi\bin\;C:\Program Files\Common Files\Intel\WirelessCommon\;C:\Program Files (x86)\Skype\Phone\;C:\Program Files\Intel\WiFi\bin\;C:\Program Files\Common Files\Intel\WirelessCommon\;C:\Users\tesfay.woldemariam\AppData\Local\Box\Box Edit\;C:\Program Files (x86)\Microsoft VS Code\bin;.
Jun 03, 2016 9:13:08 AM org.apache.coyote.AbstractProtocol init
INFO: Initializing ProtocolHandler ["http-bio-8080"]
Jun 03, 2016 9:13:08 AM org.apache.coyote.AbstractProtocol init
INFO: Initializing ProtocolHandler ["ajp-bio-8009"]
Jun 03, 2016 9:13:08 AM org.apache.catalina.startup.Catalina load
INFO: Initialization processed in 4133 ms
Jun 03, 2016 9:13:08 AM org.apache.catalina.core.StandardService startInternal
INFO: Starting service Catalina
Jun 03, 2016 9:13:08 AM org.apache.catalina.core.StandardEngine startInternal
INFO: Starting Servlet Engine: Apache Tomcat/7.0.37
Jun 03, 2016 9:13:09 AM org.apache.catalina.startup.HostConfig deployWAR
INFO: Deploying web application archive C:\opt\openforis\collect\tomcat\webapps\collect.war
Jun 03, 2016 9:13:10 AM org.apache.catalina.util.SessionIdGenerator createSecureRandom
INFO: Creation of SecureRandom instance for session ID generation using [SHA1PRNG] took [133] milliseconds.
Jun 03, 2016 9:13:10 AM org.apache.catalina.startup.HostConfig deployDirectory
INFO: Deploying web application directory C:\opt\openforis\collect\tomcat\webapps\host-manager
Jun 03, 2016 9:13:10 AM org.apache.catalina.startup.HostConfig deployDirectory
INFO: Deploying web application directory C:\opt\openforis\collect\tomcat\webapps\manager
Jun 03, 2016 9:13:10 AM org.apache.coyote.AbstractProtocol start
INFO: Starting ProtocolHandler ["http-bio-8080"]
Jun 03, 2016 9:13:10 AM org.apache.coyote.AbstractProtocol start
INFO: Starting ProtocolHandler ["ajp-bio-8009"]
Jun 03, 2016 9:13:10 AM org.apache.catalina.startup.Catalina start
INFO: Server startup in 2493 ms

asked 03 Jun '16, 15:43

Tesfay's gravatar image

Tesfay
0238
accept rate: 0%

edited 09 Jun '16, 14:40

Open%20Foris's gravatar image

Open Foris ♦♦
4525612


Hi Tesfay,
after investigating a bit on that issue, it seems that probably you updated Collect when it was still running, and this causes a file to be deleted. This file is called collect.xml and it's located in c:\opt\openforis\collect\tomcat\conf\Catalina\localhost
Then go into c:\opt\openforis\collect\backup and go into the latest modified folder. Inside this folder you will find a copy of the collect.xml; copy this file and paste it into c:\opt\openforis\collect\tomcat\conf\Catalina\localhost.
Then before starting up Collect, please delete the content of the folders c:\opt\openforis\collect\tomcat\temp and c:\opt\openforis\collect\tomcat\work (be careful to delete the content of them but not the folders themselves) and delete the folder c:\opt\openforis\collect\tomcat\webapps\collect (in this case the whole folder) then you can startup Collect and it will work for sure.
Thanks,
Open Foris Team

permanent link

answered 08 Jun '16, 18:00

OF%20Collect's gravatar image

OF Collect ♦♦
2.6k8
accept rate: 21%

Hi Tesfay,
actually I didn't undertand too much your problem with Collect... I didn't get the first point: Collect does not require administrative rights to be installed, so you don't need to use an admin account. Secondly, from this extract of the log output there are no errors reported, so Collect should work properly. You should share with me the complete log files.
We will contact you privately to solve this issue.
Thanks,
Open Foris Team

permanent link

answered 06 Jun '16, 09:58

OF%20Collect's gravatar image

OF Collect ♦♦
2.6k8
accept rate: 21%

Your answer
toggle preview

Follow this question

By Email:

Once you sign in you will be able to subscribe for any updates here

By RSS:

Answers

Answers and Comments

Markdown Basics

  • *italic* or _italic_
  • **bold** or __bold__
  • link:[text](http://url.com/ "title")
  • image?![alt text](/path/img.jpg "title")
  • numbered list: 1. Foo 2. Bar
  • to add a line break simply add two spaces to where you would like the new line to be.
  • basic HTML tags are also supported

Question tags:

×343

question asked: 03 Jun '16, 15:43

question was seen: 2,351 times

last updated: 09 Jun '16, 14:40